10 activitati de 1 mai in Bucuresti

Este 1 mai. Stiu, anul acesta vremea nu tine cu noi. Si din cauza asta, planurile tale de mini-vacanta s-au cam spulberat, ca si ale mele, de altfel. Poate nu chiar de tot, zic! :) Cu aceasta ocazie, am facut un mic research pentru a vedea cum pot intoarce situatia in favoarea mea si ce am descoperit ma multumeste mai mult decat ma asteptam.

Daca esti si tu inca in Bucuresti si nu stii ce sa faci, arunca-ti un ochi pe evenimentele care au loc in aceasta perioada in oras! Poate vei gasi ceva care sa iti indeplineasca dorintele pentru acest weekend.

Activitati de 1 mai in Bucuresti:

1. [Bucharest City tour] – Plimbari gratuite cu autobuzele suspendate, doar de 1 mai

Autobuzele supraetajate circula intre orele 10.00 şi 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs în aproximativ 50 minute şi are 14 staţii: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şoseaua Kiseleff şi Piaţa Presei.

2. [Parcul Herastrau] – Plimbari gratuite cu vaporasul, doar de 1 mai 

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti pune la dispozitia bucurestenilor un numar de 7 nave cu o capacitate maxima de 380 locuri, nave ce vor efectua plimbari si traversari pe lacul Herastrau. Totodata, vor fi la dispozitia vizitatorilor 50 barci si 40 hidrobiciclete. Activitatea de agrement se va desfasura in intervalul orar 10-19.

3. [Parcurile Kiseleff si Herastrau] Plimbari gratuite cu bicicleta, doar de 1 mai

Bucureştenii iubitori de sport şi mişcare pot pedala gratuit o bicicletă în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, în cadrul programului “La Pedale!”. Amatorii vor avea la dispoziţie, pentru închiriere gratuită, pe baza buletinului de identitate, aproximativ 700 de biciclete.

4. [Parcul Tineretului] – Spectacol de dans, muzica, teatru si sport, 2 mai

Vineri, de Ziua Naţională a Tineretului, în Parcul Tineretului va fi organizat un spectacol cu dans, muzică, teatru şi sport, de Ministerul Tineretului şi Sportului şi mai multe organizaţii studenţeşti. Bucureştenii vor putea face sport sau teatru de improvizaţie şi vor fi spectatori la activităţi de pantomimă, teatru, dans modern – break dance sau street dance – sau la jonglerii cu foc, spectacolul urmând să înceapă la ora 16.30.

5. [Palatul Brancovenesc] – O zi de picnic si gratare, 1 mai 

Cei care vor sa-si petreaca o zi de primavara in aer liber sunt invitati intr-un spatiu special amenajat de Primaria Capitalei pentru astfel de activitati. Municipalitatea va pune la dispozitia cetatenilor gratare, saci menajeri pentru colectarea deseurilor.

6. [Parcul Titan] – Concerte in aer liber, 1 – 2 – 3 – 4 mai 

In Parcul Titan concerteaza joi Loredana de la ora 20:00 si intrarea este libera. Pe 2 Mai, la aceeasi ora, puteti dansa pe melodiile interpretate de Alternosfera. Pe 3 mai concerteaza Holograf si pe 4 mai, tot de la ora 20:00, canta Smiley, intr-un concert care este  deschis de Alina Eremia, Dorian Popa si The One, membri Lala Band).

7. [Gradina Botanica]Expozitia de fluturi exotici “Paradisul fluturilor“, 12 apr – 18 mai 2014

Programul de vizitare este de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10:00 si 17:00 (ultimul vizitator), expozitia fiind inchisa publicului in zilele de luni.Accesul este permis vizitatorilor pe baza biletelor achizitionate de la intrarea in sera tropicala, pretul unui bilet intreg fiind de 5 lei iar un bilet redus avand pretul de doar 3 lei.

8. [Muzeul Taranului Roman] – Targul “Sarbatoreste romaneste“, 02 – 04  mai 2014, intrare libera

Puteti degusta si targui: telemea, urda, cas afumat, pastrama, carnați si muschiulet afumat, colaci si tot felul de cofeturi, miere ecologica, dulceturi si zacusti, siropuri, suc de mere si tuica, Cozonac Bujor si Cozonac Domnesc, paine in trei culori precum si alte delicii din toate zonele tarii. De asemenea, gratarele vor fi icinse si ceaunele pline cu bunatati pregatite la fata locului, dupa retete taranesti, de pe plaiuri dambovitene.

9. [Centrul National al Dansului] – Festivalul Romanian Dance Showcase, 28 apr – 04 mai 2014

Romanian Dance Showcase 2014 este cel mai important eveniment de dans contemporan al anului si propune timp de 7 zile  23 de evenimente de dans contemporan, 13 spectacole si 55 de artisti. Biletele se vand pentru fiecare spectacol in parte iar preturile variaza intre 25 lei si 10 lei. Rezervarile se pot face la adresa rezervari@cndb.ro si pe site-ul www.cndb.ro

10. [Proiectul Bucharest Greeters] – Vrei sa fii ghid turistic? Devino voluntar in programul Bucharest Greeters

In cazul in care sunteti pasionati de Bucuresti aveti ocazia sa fiti ghizi voluntari pentru turistii straini. Deci va petreceti ziua vizitand locuri mai putin stiute din Bucuresti si, totodata, va faceti prieteni noi.

bucharest greeters

 

Sursa : Metropotam.ro