5 beneficii in studierea unei limbi straine

 

Sa stii cel putin o limba straina este un lucru util, asta o stim cu totii, iti poate imbogati viata in multe feluri. Sunt motive evidente pentru care e bine sa inveti o limba straina, pentru care si invatatm la scoala obligatoriu cel putin o limba straina, ne ajuta in cariera, putem calatorii mai usor, putem cunoaste mai mult. Dar dincolo de acestea mai sunt si alte beneficii ascunse. Poti sa inveti o limba straina si singur, folosind cursuri de limbi straine, precum cele disponibile aici!

 

  • Vei deveni mai destept – studiile au aratat ca invatarea unei limbi straine te ajuta sa devii mai destept. Creierul este un muschi ca oricare altul, daca il folosesti mai mult, devine mai puternic. Procesul invatarii unei limbi straine, o noua gramatica, un nou vocabular, trecerea de la o limba la alta reprezinta exercitii bune pentru creier.
  • Vei parea mai destept – desi pare superficial, este adevarat. Cunoasterea unei limbi straine sau a mai multor limbi straine este un semn de inteligenta. In locuri in care majoritatea oamenilor isi vorbesc doar limba natala, sa poti vorbi o limba mai exotica, daneza, mandarina, japoneza – iti poate imbunatatii imaginea in situatii sociale.
  • Poate incetini dementa – studiile recente au aratat ca abilitatea de a cunoaste mai mult de o limba scad sansele de a te imbolnavi de dementia sau boala Alzheimer mai tarziu in viata. Trecerea de la o limba la alta intareste creierul, ii creeaza o rezistenta naturala.
  • Poti sa cunosti o multime de lucruri despre alte culturi –  poti sa calatoresti mai liber, sa descoperi si sa cunosti o multime de elemente noi din punct de vedere cultural. Si mai important le poti si intelege mai bine.
  • O sa poti sa intelegi limba ta nativa mai bine – cunoscand o limba straina o sa ai un termen de comparatie cu propria ta limba, o sa vezi gramatica si structura sa intr-un mod diferit.

5 motive foarte bune sa cunosti cel putin o limba straina, nu-ti ramane de facut decat sa te apuci de invatat, cursuri speciale gasesti la PravaliaCuCarti!

 

About Andreea Baudici

I help Millennials overcome their fears, unlock their true potential and achieve their life and career goals through self-awareness, emotional intelligence and coaching techniques [See 'What is coaching' section for further details]. As a Millennial myself I fully understand and empathize with all the changes in our society that were not there 20y ago: fast paced environment, technology, social pressure and high expectations which today leads to anxiety and general overwhelm. If you ever feel stuck, confused, demotivated or you just want to better understand yourself and improve your life quality don't hesitate to write me and we'll figure it out from there. We are all different and that is what makes as unique.

1 Comment

  1. Eu încă aștept să se dezvolte tehnologia suficient de mult încât să existe traducere live instant. Suntem departe de momentul de respectiv, dar nu atât de departe. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.