Cum formatezi textul pentru postarile G+?

Cu Friday Goodies #1 incep o noua serie de articole care vor fi publicate, evident, in fiecare vineri. Articolul de vineri va contine mereu informatii utile despre marketing online : Social Media, PPC, SEO, content marketing, e-commerce, tips&tricks, etc. si mereu vor lua forma unor infografice, memes, whitepapers, e-books, whiteboards, statistici sau raporte realizate de mai marii marketeri internationali. Sper ca le veti gasi interesante si utile la fel de mult ca si mine!

Friday Goodies #1 Mic ghid de formatare text pentru postarile Google Plus

Pentru ca ne dorim cu orice pret sa iesim in evidenta atunci cand postam pe retelele de socializare si sa fim “alesi”, cititi si apreciati, facem tot felul de artificii in acest sens. Redactam un text cu vino-ncoa’, punem o imagine atractiva sau o intrebare la final, pentru a primi feedback si reactii. Dintre toate retelele de socializare, Google Plus este singura care iti ofera un artificiu vizual cu adevarat important : posibilitatea de a formata textul unei postari. Isn’t that cool? :)

Trebuie sa va marturisesc ca G+ imi place mai mult pe zi ce trece! Nu sta foarte bine la capitolul design, insa primeste multe plusuri la capitoul Utility. Si cand ma gandesc ca, atunci cand a aparut, mi se parea un fel de Facebook foarte tehnic si greu de folosit, lipsit de experienta user friendly!

Sa vedem cum acest mic ghid de formatare text realizat de Simon Heyes ne va scoate postarile din anonimat:

google-plus-styling-guide1

Simpaticul simbol numeric #Hashtag

In afara de formatarea textului, nu ar trebui sa uitam de prietenul nostru #hashtag. Hashtagul reprezinta o unealta foarte puternica daca este folosita intr-un context relevant, dar pentru asta voi face o postare dedicata. Fata de Facebook, unde hashtagul este ineficient, Google Plus are un mare avantaj in aceasta privinta: ti se fac sugestii de hashtaguri folosite des in retea, deci cel mai bine ar fi sa alegem una dintre ele pentru o expunere mai mare.

 

Sursa Photo: OnlineUniversities