Cele mai shareuite momente in 2014 – Year in Review Facebook, Twitter si YouTube

E aproape sfarsitul anului si e acel moment in care (mai nou) retelele de socializare ne arata despre ce s-a vorbit, share-uit, comentat si Like-uit in anul precent. M-am amuzat la toate. E funny sa vezi cum o campanie, informatie, stire, eveniment devine viral si in scurt timp tot mapamondul vorbeste despre acelasi lucru in aproape acelasi timp. Sa vedem, deci, cu ce ne-am delectat pe Facebook, Twitter si Youtube in anul 2014:

1. Facebook Year in Review-2014

Cele mai importante 5 subiecte ale anului au fost:

1. World Cup

2. Raspandirea virului Ebola

3.  Alegerile din Brazilia

4. Robin Williams

5. Ice Bucket Challenge

2014 Year in Review from Facebook on Vimeo.

2. Twitter #YearInReview 2014

Twitter ne arata care au fost cele mai #hashtag-uite subiecte din 2014. Acestea pot fi filtrate dupa luna in care au avut loc sau dupa subiect: Entertainment, News&Politics and Sport.

year in review 2014 twitter

 

 

3. YouTube – The Year in Review 2014

Iata ca am ajuns si la partea mea favorita: ce asculta, dom’le romanii pe Youtube? Ei iaca, nu asculta foarte mult (ca daca ar asculta, probabil ar intelege mai multe), ci se uita la parodii si pamflete. De care? Pai, despre manele, asa-zisii “cocalari” si viata de barosan-san-san-san! Gieee! Asta pe 2 si 3, iar pe locul 1, se afla in toata splendoarea ei, “oda” femeii “grasute”, care este … (1, 2, 3… incerc sa gasesc o descriere potrivita si nu foarte subiectiva) josnica, chiar si in ambalajul de pamflet pe care i l-au dat baietii. Am incercat sa il intorc pe toate partile si sa gasesc ceva artistic, civic, educational, o idee subliminala in el .. insa tot ce aud sunt doar niste injurii, imagini ofensatoare care induc o atitudine discriminatorie fata de femeile supraponderale. Am I missing something?

Acum, stau si ma intreb .. De ce oare rezoneaza romanii la astfel de mesaje?

Fara alte comentarii, sa vedem clipurile:

3. ZMENTA feat. Lu-K Beats – #VALOAREDAIAMARE

2. #Noapteatarziu – Sunt un cocalar

1. Nelu&Micutzu – Cine e grasuta?