Paper – noua aplicatie Iphone de la Facebook

Taaa daaaa!! Toti iubitrorii de iPhone mana sus! Se pare ca si Facebook iubeste Iphone-ul deoarece astazi a lansat o noua aplicatie pentru acest telefon: Paper. Paper este o aplicatie de tip news reader, care seamana foarte bine cu Flipboard sau Newsstand, de la Google.

paper 1

Ce facem cu Paper? Aceasta aplicatie iti aranjeaza tot contentul in categorii de interes. Prima sectiune este chiar News feeed-ul prietenilor tai, dar are si alte sectiuni la care te poti abona : photography, sports, food, science, design, etc. Paper iti organizeaza (termenul folosit este “curation”) toate articolele si ti le afiseaza intr-un design cu totul deosebit care va acapara tot ecranul telefonului, in “full-screen mode”. It’s all about content, baby! Pentru moment sectiunile nu vor putea fi personalizate, adica un utilizator din Romania va vedea acelasi lucru ca si un utilizator din USA, insa dezvoltatorii anunta imbunatatiri. Deja imi place la nebunie! 🙂 Contentul fiecarei sectiuni poate fi format din video, articole, poze, etc.

Highlists :

– toate setiunile raspund la atingere

– la inclinarea telefonului, poti vedea o pozele high-resolution in panoramic mode, de la un colt la altul

– video-urile si articolele se vad “full-screen”

-navigarea intre articole se face prin “slide”/”swipe”

– putem crea propriile noastre “stories” si le putem publica. Inainte de publicare avem posibilitatea sa vedem un preview. Aplicatia are si ea News feed propriu.

Lansarea oficiala va avea loc pe 3 februarie (App Store), insa pana atunci sa vedem un cum arata :

 

Sursa: www.newsroom.fb.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.