Scaunele si durerile de spate – cum sa stam corect la birou

De cateva zile, ma confrunt cu o noua problema, de data aceasta fizica. Am dureri de spate si nu imi gasesc  deloc pozitia potrivita cand sunt la birou. E drept, am un nou job, care vine la pachet cu un nou scaun si un nou set de emotii 🙂 insa din 5 zile lucratoare, sigur in una, doua zile chiar ma doare spatele dupa cateva ore de stat la birou. De aceea, am tras concluzia ca trebuie sa fie de la scaun! Si asa a fost. Iata ce am gasit dupa un mic research:

Scaunele sunt puternic asociate cu durerile de spate, mai ales pentru cei care petrec ore in sir pe scaune, la birou, acasa mai rar, pentru ca dupa ce stai mai bine de 8 ore pe un scaun, nu vrei sa mergi acasa si sa repeti experienta. Da, scaunele pot cauza dureri de spate, mai ales daca iti petreci o buna parte din viata stand pe ele. Exista o “problema de scaune” care cauzeaza rani specifice, rani pe care le simti mai ales dupa ce te ridici din scaun, si inca cateva ore dupa aceea. Sunt suferinte ce te marcheaza pentru intreaga zi, din aceasta cauza trebuie sa ai un scaun bun, adica un scaun potrivit pentru tine, care sa iti ofere tot suportul si confortul de care ai nevoie. Credeti-ma, pana in aceasta zi, nu am realizat cat de important estea cest obiect pentru performanta mea din timpul zilei.

M-am uitat putin pe net si am vazut diferite tipuri de scaune gasesti la Tamos, inclusiv scaune pentru birou. Si nu sunt nici scumpe! Al meu trebuie sa aiba neaparat manere! 🙂

dureri de spate

Daca stai sa te gandesti putin, statul intr-un scaun ore in sir este ca un eveniment olimpic. tToti cei care fac acest lucru in fiecare zi (adica si subsemnatul) sunt niste campioni a scaunelor, datorita antrenamentului intens, inca din gradinita. Insa indiferent de antrenament, dupa o vreme o incepi sa te resimti, la fel cum ne simtim toti. Exista mai multe etape a durerilor de spate datorate scaunelor:

• pe la douazeci de ani te simti un pic intepenit, este putin frustrant

• pe la treizeci de ani, frustrarea este permanenta, durere si intepenire

• la patruzeci de ani deja ajungi sa suferi de cateva probleme cauzate de “ranile” provocate de scaun

• la 50 de ani pleci de la slujba ta pentru ca nu mai poti suporta scaunul

 

Insa, cu toata seriozitatea, problemele acestea se trateaza din timp, te doare putin azi, putin maine, insa in timp toate acestea conteaza foarte mult. Un scaun potrivit este scaunul care te ajuta sa iti gasesti flow-ul si care nu ar trebui sa te faca sa ii simti prezenta, ca in cazul meu! 🙂  In scaun nepotritvit, va sti intotdeauna sa iti arate ce inseamna asta si in timp poate cauza probleme mari, cu consecinte mari asupra sanatatii. Asadar, daca ai o problema cu scaunul tau inlocuieste-l acum, nu amana, iar daca cumperi un scaun nou, testeaza-l in toate modurile posibile! Nu pleca din magazin pana nu esti multumit!

In incheiere, iata un filmulet foarte util despre Cum sa stam corect in fata computerului 

About Andreea Baudici

I help Millennials overcome their fears, unlock their true potential and achieve their life and career goals through self-awareness, emotional intelligence and coaching techniques [See 'What is coaching' section for further details]. As a Millennial myself I fully understand and empathize with all the changes in our society that were not there 20y ago: fast paced environment, technology, social pressure and high expectations which today leads to anxiety and general overwhelm. If you ever feel stuck, confused, demotivated or you just want to better understand yourself and improve your life quality don't hesitate to write me and we'll figure it out from there. We are all different and that is what makes as unique.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.