Andreea Baudici Andreea Baudici
  • Servicii
    • Coaching & Change Strategy
      • Life Coaching
      • Career Coaching
  • Events
    • Find your IKIGAI: afla cine esti si ce potential ai [10 iunie]
    • Find your IKIGAI: afla cine esti si ce potential ai [24 Iunie]
    • The Changing Room: Grup de Lucru pentru Coachi, Consilieri si si Terapeuti
  • Povesti de Succes
  • Blog
  • Despre mine
  • My Manifesto
  • Biroul Meu
  • Contact
    • Stabileste o sedinta
  • Servicii
    • Coaching & Change Strategy
      • Life Coaching
      • Career Coaching
  • Events
    • Find your IKIGAI: afla cine esti si ce potential ai [10 iunie]
    • Find your IKIGAI: afla cine esti si ce potential ai [24 Iunie]
    • The Changing Room: Grup de Lucru pentru Coachi, Consilieri si si Terapeuti
  • Povesti de Succes
  • Blog
  • Despre mine
  • My Manifesto
  • Biroul Meu
  • Contact
  • Home
  • Coaching
  • Triggerii nostri emotionali sunt puternic stimulati in timpul sarbatorilor. Cum le facem fata?

Coaching

23 apr.

Triggerii nostri emotionali sunt puternic stimulati in timpul sarbatorilor. Cum le facem fata?

  • By Andreea Baudici
  • In Coaching, Personal Development, The Higher Self
  • 0 comment
triggeri emotionali

Inainte de a va ura cele frumoase de urat, as vrea sa deschid un subiect mai putin placut .. dar poate de o importanta mai mare decat o urare standardizata. 

Sarbatorile in familie, in mod ideal, ar trebui sa le putem vedea ca pe un prilej de bucurie, reconectare, regasire. Sa fie un moment sau un spatiu in care sa ne simtim acceptati, iubiti, in siguranta, pentru ca .. “daca nu in sanul familiei”, cum se spune, atunci unde?! .. Insa, cu o mare tristete si greutate in suflet stiu ca in cazul foarte multora dintre noi, nu este asa..

Cand exista dinamici toxice (si sincera sa fiu, cred ca in toate familiile exista) intre membrii familei, sarbatorile devin … prilej de traumatizare si re-traumatizare.

Ne ducem “acasa” cu garda deja pusa, incepem sa ne gandim cu groaza cu o zi sau doua inainte ca iar “trebuie sa mergem la ai tai sau ai mei” si, cand ajungem acolo suntem .. hyperalert. Deja stresati de dinainte sa fi intrat in casa, suntem in fight or flight response .. atat noi, si cat ceilalti membri ai familiei, si reactionam din acel loc pe toata durata vizitei.

Toate lucrurile nespuse si reprimate, durerea si amintirile care dor, ranile emotionale netratate si ignorate ani de zile, parerile contradictorii pe subiecte sensibile – toate sunt acum la mijloc si stau in calea conectarii autentice dintre noi.

Pentru ca nici noi, si nici parintii nostri nu am invatat cum sa ne controlam emotiile si impulsurile, cand cineva incepe, nici celalalt nu poate sa se abtina, si deci masa de sarbatori devine .. un teren minat. Nu stii pe ce calci si de unde explodeaza ceva. In scurt timp, ceea ce trebuia sa fie un moment de liniste devine ..  un razboi.

Desi este cel mai greu lucru de facut, ceea ce putem face pentru a rupe acest ciclu este si cel mai mare salt in dezvoltarea noastra personala, si anume, sa OBSERVAM cum reactionam.

Ne uitam la ce stimuli/triggeri emotionali avem in jur si cum reactionam. Ce anume “ne enerveaza” si ce reactie produce in noi: ce spunem, cum spunem, ce gesticulam, ce expresii faciale avem. Ne observam noi pe noi, din pozitia spectatorului care priveste o scena de teatru. In aceasta dubla pozitie, de actor-spectator, reusim sa ne vedem noi pe noi insine, observam partea care actioneaza si dezvoltam partea din noi care vegheaza.

Ceea ce inseamna ca acum avem 2 parti. Una prezenta, constienta, care observa, una inconstienta, care doar reactioneaza la stimuli. Daca suntem in totalitate absolviti (enmeshed) doar cu partea care actioneaza, nu ne putem opri, nu ne putem sustrage dinamicii toxice. Doar partea care observa poate face asta..

Dar pana acolo, e nevoie sa invatam sa ne observam (fara sa ne judecam) pe noi insine.

Cum invatam sa ne observam pe noi insine fara sa ne judecam?

1/Devenim prezenti si constienti de noi insine – cum ne comportam, ce simtim, ce gandim cand ne intalnim cu anumite persoane din viata noastra care, mai mult des decat rar, “ne enerveaza”. Ceva ne produce disconfort cand interactionam cu ei si incepem sa ne observam. 

Cand ne observam, nu suntem una cu ceea ce vorbim sau facem. Nu ne identificam complet cu mintea noastra. Cand reusim sa ne observam, ne uitam la discutia pe care o avem cu acea persoana, ca si cand ne-am uita la o piesa de teatru.

Tu esti cel care joaca pe scena, si tot tu, te observi pe tine gesticuland, vorbind, si avand diverse reactii la ceea ce ti se intampla.

2/ Tinem un jurnal cu triggerii nostri. Ce scriem in jurnal? Ce persoane ne irita, in ce discutii/teme/probleme se intampla asta, la ce cuvinte reactionam, ce emotii traim, ce gandim, si ii dam un scor de intensitate, 10 fiind intensitatea maxima.  Cand nu te mai recunosti, nu stii de ce ai facut sau zis ceea ce ai zis, inseamna ca triggerul a fost atat de puternic incat ai raspuns “outside of your character”. Nu ai fost tu.

Pentru mine, acum, dupa cativa ani de practica a observatiei de sine, de cate ori “cineva ma supara” si simt ca e de o intensitate de peste 7, sau am o situatie cu care ma confrunt de ceva timp si in care simt ca ma invart in cerc – iau jurnalul si ma intreb:

Ok, Andreea, fii sincera cu tine: ce e de fapt aici care te supara? Ce exista si nu pot sa observ? Ce se vrea vindecat? Ce parte din tine a fost ranita, pe unde sangerezi si tu te faci ca nu vezi?

Toate ranile noastre, toate partile din noi care sunt “agatate” intr-o dinamica toxica cu o alta persoana au nevoie de ingrijire, atentie, compasiune si intelegere. Nu respingere, nu judecata, nu ostilitate. Nu ne ingropam nevoile, oricat de absurde ar parea, sau nejustificate. Pentru ca .. daca facem asta, ne ingropam, de fapt, pe noi insine. Toate acestea sunt bucati din noi. Toate nevoile ingropate de vii in subconstient, se intorc in viata noastra in feluri in care ne este greu sa ne imaginam. Puterea subconstietului este infinit de mare si fara sa ne dam seama, incepem sa proiectam pe altii ceea ce zace in subconstientul nostru, sau sa re-cream situatii de viata in care vom fi obligati sa ne uitam la toate acele nevoi ignorate. 

Nu scapam orice ar fi. Nevoile noastre sunt ori vazute constient si ingrijite, ori ramanem inconstienti, dar “viata” va avea grija sa ne puna in situatiile potrivite pentru a ne face atenti acolo unde avem nevoie sa dam atentie. Si daca nu o sa vedem ce e de vazut din prima, putem fi siguri ca situatia se va repeta la infinit pana o vom face. E alegerea noastra. Dar varianta a doua este infinit mai lunga si mai dureroasa.

3/ Analizam reactiile noastre emotionale. Dupa cateva zeci de siuatii [care se strang relativ repede daca suntem usor de iritat :)] incepem sa observam ce corelatii si legaturi exista intre situatii. Cu siguranta niste patternuri se vor vedea foarte clar. Poate fi aceeasi persoana, sau aceeasi situatie sau reactie care “ne scoate din sarite”, sau dupa cum spuneam, ne facem sa nu mai fim noi.

Ce face sau zice o persoana astfel incat are un ecou atat de mare in noi are mai putina de-a face cu ei, decat are cu noi. Nici nu conteaza cine sau ce a zis, ci ce reactie a provocat in mine. In cate alte situatii am mai reactionat asa? In cate alte arii din viata mea exista acelasi pattern?

De cate ori simti ca azi “te-ai enervat iar” – de fapt, ce s-a intamplat a fost ca ai dat iar peste un trigger emotional puternic DE-AL TAU si, indiferent de ce s-a discutat sau intamplat si a cui a fost vina, acel punct sensibil care a fost “zgandarit” iti apartine. Nu este acolo “din cauza” persoanei care te-a enervat, ci era acolo de dinainte, doar ca aceasta, prin felul ei de fi, ti l-a activat. Aceasta constientizare este una foarte importanta. 

Sa intelegem si sa acceptam ca nu CEILALTI sunt de vina, ci NOI AVEM ceva la care e nevoie sa ne uitam si sa reparam in noi (a se citi “vindeca”) este cea mai mare constientizare pe care o putem face in calatoria noastra de dezvoltare personala si spirituala.

Imi dau seama ca ceea ce propun aici .. NU E USOR. Si nici nu se intampla repede.. insa este singura cale de a ne elibera de durere, suferinta, negativism, frustrare si manie, tristete, gelozie, invidie (si toate emotiile negative, in general). Daca intelegem ca:

  1. Ma doare ceva.
  2. Daca ceva ne doare, inseamna ca e o rana, undeva.
  3. Daca ea exista, inseamna ca poate ar trebui sa ma uit la ea.
  4. Daca ma uit la ea, si vad ca e o rana adanca, sau mai veche, inseamna ca poate nu e prima oara cand mi se intampla.
  5. Daca e mai veche, inseamna ca mi s-a mai intamplat, fara sa imi dau seama ..

Deci, cum fac sa nu se mai intample?

Raman de veghe. Raman prezent in viata mea, atent la ce zic, ce fac, ma observ. Sunt constient. Stiu de ce fac ceea ce fac si zic ceea ce zic. Sunt eu in compania mea tot timpul, iar acea parte din mine care ma observa este o parte a constiintei mele de sine, dar este o constiinta superioara (higher consciousness/higher self) care observa si ghideaza o constiinta inferioara (self/ small self).

Un Eu alt meu, superior, mai detasat, mai echilibrat, mai asezat in propriile reactii, mai intelept, mai deschis la greseala, la intelegere si mai empatic cu mine insami (self/small self). Un Eu care ma creste, care ma ghideaza catre decizii mai bune. Moment de moment, ma ajuta ma dezvolt, sa ma ascult, sa vad unde sunt ranit si pas cu pas, sa ma aliniez mai bine cu mine. Eu (small self) cu celalalt Eu (higher self).

Triggerii nostri emotionali ne transforma in cei mai buni profesori si invatatori. Ne arata exact ce parti din noi au nevoie de vindecare.  E nevoie doar sa “ascultam” atunci cand sunt activati si ei ne vor indruma imediat pasii spre o noua etapa de evolutie personala – constientizarea subconstientului, al sinelui nostru mic (constienta), si al Sinelui autentic (higher  Self) si dar si prezenta de a ne intreba tot timpul si a fi capabili sa ne raspundem:

Din ce instanta reactionez eu acum? Din ce instanta ar trebui sa reactionez?

  • Share:
Andreea Baudici
Buna, sunt Andreea, Transformational Career Coach de mai bine de 3 ani. Dupa 10 ani de cariera in Marketing si Comunicare, din care 8 i-am dedicat si dezvoltarii mele personale, am decis sa imi schimb cariera si sa imi imbratisez chemarea. Astazi ghidez oameni ca tine in proceselor lor de transformare atat de orizontala, cat si pe verticala. Ce inseamna asta mai exact? Te ajut sa iti schimbi cariera si relatiile cu ceilalti (pe orizontala, in afara ta), dar si relatia cu Sinele tau (pe verticala, inauntrul tau). Fac asta atat prin metode si instrumente pragmatice, coaching si mentoring, NLP sau exercitii imprumutate din psihologie, dar si printr-o abordare umanista, cu prezenta, compasiune, intelegere, iubire si intuitie.

You may also like

Cum lucrezi cu un coach? 15 modalitati specifice prin care sa participi activ in procesul de coaching

  • 12/02/2023
  • by Andreea Baudici
  • in Uncategorized @ro
Acum aproximativ 4 ani, in Ianuarie 2019, cand am intrat in biroul primului coach cu care am lucrat, nu...
drive ce ne motiveaza cu adevarat
Drive. Motivatia si nevoile din spatele comportamentului uman
03/05/2022
Ce inseamna, mai exact, Dezvoltare Personala?
06/04/2022
Dar tu ce faci .. ce face un coach? Sunt curioasa cum arata procesul.. Seamana cu terapia?
05/04/2022

Leave A Reply Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Urmareste-ma pe Facebook

Andreea Baudici - Life & Career Coach

Instagram Feed

andreeabaudici.lifecoach

Your personal transformation journey starts here.
Transformational Coach | Change Strategist | Trauma informed. Prima sedinta este gratuita ⬇️

Andreea Baudici Coaching
AMR doar #5 zile. Și cred că e timpul potrivit p AMR doar #5 zile. Și cred că e timpul potrivit pentru cea mai frumoasă metaforă de coaching și mentorat. Într-o altă viață sigur am fost navigator și explorator. În multe feluri încă sunt. ​​​​​​​​​
Știu cum este să fii la început de drum. 

Să îți urmezi sufletul, misiunea și scopul, precum corăbiile din trecut, fără gps sau alte sisteme de navigație … dificilă situație. 

Curajos, cu speranță și dornic de rezultate, dar fără multe detalii legate de pericole sau furtunile care pot apărea.

Tocmai din acest motiv am pregătit o corabie nouă, dar pe care o vom suda și împreună în timpul călătoriei noastre. 

Eu o să fiu farul sau călăuza ta spre port în nopțile furtunoase, dar și înțeleptul care-ți spune să nu treci prin Triunghiul Bermudelor. 

Vom naviga împreună și vom vedea ape cartografiate deja, dar vei pune pe hartă și teritorii nedescoperite de tine, încă. 

Ești pregătit? Hai să navigăm împreună către o Lume Nouă.

Invitația, cât și specificațiile corabiei, le poți găsi in BIO :) 
RSVP by 19 Martie. 

În poze, prima mea zi si sedinta oficială în rolul de Coach. 
București, zona Română, într-un cabinet pe care îl închiriasem cu ora. 
Martie, 2019. 
Nimic nu e întâmplător.

#newbeginnings #liveyourlife #coaching #changestrategist #coachinggroup #nextlevel #grateful
Vezi raspunsul meu in Stories. ​​​​​​​​​M-a intrebat cineva recent daca cred ca putem avea clienti si fara sa ne promovam in social media sau fara sa fim vizibili in online. 

Mi s-a parut foarte buna si relevanta intrebarea pentru toti coachii, terapeutii si oamenii care lucreaza unu-la-unu cu alti oameni si sunt la inceput de drum, asa ca am incercat sa raspund la intrebare in 5 videos. Le gasiti in story-urile de astazi. 

Sunt vizibile doar 24h, dar apoi le puteti gasi salvate in contul meu de Insta, sectiunea Highlights --> Coaching grup. 
 
@andreeabaudici.lifecoach

#coaching #changestrategists #marketing #branding #business #soloprenor #buildyourbusiness
La ce să te aștepți și la ce să nu te aștepți de la acest program?
Despre ce o să discutăm la fiecare întâlnire? 
De ce costă cât costă? Ce primești în schimbul acestei investiții? 
Ce presupun, mai exact, exercițiile de cunoaștere de sine pentru acasă?
Cum ne ajutăm și susținem reciproc?
Ce înseamnă un grup de lucru? 

Joi seară, de la ora 19:00, ne vedem pe Zoom la o sesiune de Q&A unde voi răspunde la toate aceste întrebări și nu numai. 
Dacă ești interesat/ă să faci parte din program, dar încă nu ești hotărât/ă sau nu îți este încă foarte clar ce se va întâmpla în cele 4 luni de lucru împreună, te invit atunci să participi la această prezentare. 

Vino cu întrebările tale și o să încercăm să clarificăm tot ce este neclar pentru a putea lua o decizie informată. 

Pentru participarea la sesiunea de Q&A e nevoie să îți confirmi adresa de email pe LINKUL DIN BIO (profilul meu). 

Te aștept cu drag,
Andreea
Exciting times! ✨ Am dat startul la inscrierile Exciting times! ✨ Am dat startul la inscrierile pentru Grupul de Lucru si Mentorat pentru orice coach, change strategist, consilier, terapeut, si in general, orice specialist in lucru cu oamenii 1-1. 

Cand: Incepem pe 21 Martie
Unde: Online, pe Zoom
Ce vom face:  8 x intalniri de lucru in grup, de 2 ori pe luna
Inscrieri si plata: 1-17 Martie 
Durata intalnirilor? 2h 30min, de la 19:00 la 21:30 

Locurile sunt limitate. 

Mai multe detalii poti gasi in linkul din BIO. 

Love, Share or Save for later. 

PS. Daca cunosti alti coach-i sau consilieri ori terapeuti care ar putea fi interesati de acest program, m-as bucura tare mult sa le dai si lor share la aceasta postare. Iti multumesc! <3

#coach #coachingbusiness #strategy #accountability #growth #connection #groupsupport #changestrategist #careerchange
A venit momentul sa va zic ca pregatesc ceva. ​​​​​​​​😊
​​​​​​​​
Ceva important pentru mine si sper eu, de valoare si pentru voi: lansez in curand primul eveniment de learning si dezvoltare in format de grup. ​​​​​​​​

Este forma prin care care am ales sa dau inapoi din ce am invatat si am experimentat in ultimii 4 ani in rolul de coach si change strategist si este, in același timp, si o noua etapa in businessul si dezvoltarea mea. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Sa fiu coach si mai apoi și change strategist mi-a schimbat viața. A trebuit sa ma intreb “Cine este nevoie sa devin pentru a putea integra aceasta schimbare in viata mea?” ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Si dupa aceea a fost nevoie sa fac multiple transformari, la mai multe niveluri, pentru a putea accepta si pentru a-mi asuma complet acest nou rol. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Si nu a fost usor deloc. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Daca ai inceput sa lucrezi cu oamenii 1-1 de relativ putin timp si “a te face cunoscut/a” te sperie sau te copleseste si pe tine, banuiesc ca stii exact la ce ma refer. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Si vreau sa stii ca nu ești singur/a. ​​​​​​​​
Si nici nu e nevoie sa fii singur/a. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Poti alege sa cresti alaturi de alti oameni faini cu aceleasi preocupari, nevoi si frici ca si ale tale. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Te invit deci, sa crestem impreuna. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Locurile sunt limitate. ​​​​​​​​
Daca vrei sa afli primul sau prima cand va fi gata, te poti inscrie pe lista de asteptare - link in BIO. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#growth #accountability #connection #coaching #change #groupcoaching #changestrategist #coach #transformationalcoach
Self-awareness incepe cu self-discovery, iar cel m Self-awareness incepe cu self-discovery, iar cel mai usor de descoperit sunt partile noastre cele mai vizibile, adica cele de care suntem constienti, sau le putem afla cu usurinta. ​​​​​​​​​
Partile identitatii noastre de care nu suntem constienti ... Ehhh, da. Altceva. :) Acolo incepe nivelul urmator, partea mai dificila. Dar nu imposibila. 

Self-awareness-ul, observatia de sine din pozitia observatorului, meditatia ajuta foarte mult acest proces. 

Dar sunt curioasa, care credeti ca sunt aceste parti inconstiente (unconscious self) ale identitatii noastre? Ati descoperit vreuna? 

#selfawareness #unconsciousself #selfdiscovery #knowyourself
Cat timp vei mai sacrifica cea mai importanta part Cat timp vei mai sacrifica cea mai importanta parte din tine doar pentru a nu iesi din randul lumii? ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Fa un pas in fata si ... step into the light. Parieaza pe tine de data asta si ... asuma-ti tot ce vine dupa aceasta decizie. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
You can do it! It's time! ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#dreamlife #liveyourdream #changeyourcareer #entrepreneur #transformationalcoaching #leapoffaith #coaching #careercoaching
Pentru ca ... ​​​​​​​​ ne trezim d Pentru ca ... ​​​​​​​​
ne trezim din somnul adanc in care am trait ducand o viata pe care am cladit-o dupa valorilor si principiile oricarei alte persoane din viata noastra, mai putin dupa ale noastre. ​​​​​​​​
Pentru ca ... ​​​​​​​​
nu ne mai recunoastem pe noi insine in propria noastra viata. E ca si cand te trezesti in fiecare zi sa traiesti viata altcuiva. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Si cand realizam cu adevarat asta ... ​​​​​​​​
De acolo, there is only one way: we meet our True Self for the first time. We awaken. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#awakening #liveyourtrueself #trueself #transformationalcoaching #careercoaching #meaning #purpose
Cu totii suntem compusi din mai multe parti. Pe un Cu totii suntem compusi din mai multe parti. Pe unele le stim, iar pe altele nu, sau le vedem si le negam. Mai ales daca nu ne place de ele. ​​​​​​​​
Dar ele sunt tot ale noastre si, ca orice alta parte, si ele isi cer drepturile, adica sa fie vazute si sa le fie ascultate nevoile. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Care nevoi? Probabil rasare in minte. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Daca ar fi vorba despre nevoie materiale, fizice si practice, probabil ar fi mult mai usor de identificat. Insa, eu cred ca mai degraba este vorba de nevoile emotionale, care sunt mai greu de depistat fara un nivel mai ridicat de self-awareness. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Ce nevoi emotionale avem?​​​​​​​​
1. Siguranta emotionala/psihica. Daca nu exista, nu ne deschidem, nu avem incredere si simtim constant sa ne ptotejam prin: fight, flight sau freeze (sa evitam, sa atacam sau ne blocam).​​​​​​​​
2. Afectiune (atingeri, cuvinte fruomase, intimitate, sex)​​​​​​​​
3. Acceptare​​​​​​​​
4. Validare si recunoastere​​​​​​​​
5. Autonomie (lipsa controlului asupra vietii noastre, libertate de expresie, de decizie)​​​​​​​​
6. Incredere. Merge mana in mana cu Siguranta. Nu pot exista una fara cealalta. ​​​​​​​​
7. Empatie si intelegere​​​​​​​​
8. Importanta si atentie​​​​​​​​
9. Conectare emotionala​​​​​​​​
10. Spatiu intim si relaxare (timp pentru deconectare) ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Daca simti ca te-ar ajuta si pe tine sa te cunosti si sa te intelegi mai bine, pot sa te ajut. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Lasa-mi un mesaj si putem incepe sa lucram impreuna a-ti antrena capacitatea de self awareness. Vei descoperi ce nevoi, valori, principii si credinte ai, ce te blocheaza, cum si de ce te autosabotezi, care sunt triggerii tai emotionali (de ce te enervezi), ce te motiveaza/demotiveaza, cum iei decizii, ce tip de comunicare ai, si multe altele. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#understandyourself #whoami #selfawareness #emotionalneeds #validation #trust #transformationalcoach
Folosim controlul ca mecanism de aparare si evitar Folosim controlul ca mecanism de aparare si evitare a oricarui tip de dificultate, suferința, durere, frustrare care ar putea sa apara in urma unui stimul de stres nou. Pe care nu “l-am anticipat”. ​​​​​​​​
Cu cat nevoia de control este mai mare, cu atat suferinta va fi mai mare cand lucrurile nu vor fi asa cum ne-am dorit noi sa fie, sau cum “am muncit” atat de mult sa le controlam sa fie. ​​​​​​​​
Un sistem nervos deja supraincarcat nu mai poate “duce” inca un stimul de stres. Orice alt stres major va reprezenta o amenințare serioasa la integritatea întregului organism. ​​​​​​​​
Si deci, controlul pe orice detaliu va deveni absolut necesar, ca o forma de aparare impotriva unui colaps. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Solutia nu sta in si mai mult control, ci in eliberarea de emotii si ganduri negative reprimate si suprimate in toti anii astia. ​​​​​​​​
Putin cate putin, eliberarea creeaza loc si spațiu (ca orice hard drive care este golit) si mareste capacitatea de procesare a altor stimuli de stres, crescand reziliența si micsorand nevoia de control. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Atunci cand simțim ca putem face fata oricarui lucru pe care viața ni-l arunca, controlul nu isi mai are rostul. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#selfawareness #resilience #stress #control #emotionaldistress #understandyourself #transformayourlife
A fost o perioada in viata mea, prin 2016, cand me A fost o perioada in viata mea, prin 2016, cand mergeam la job si imi rulau in minte cam aceleasi ganduri in fiecare zi. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
- managerul nici macar nu citeste emailurile in care e in Cc​​​​​​​​
- nu il intereseaza ce fac, nu ma sprijina in conversatiile cu alte departamente ​​​​​​​​
- nu am tool-urile necesare pentru a scoate rapoartele de campanii; doar eu tre’ sa fac asta manual! chiar nu vede cat ma chinui in fiecare zi cu ele? mie imi ia dublu sa le pun cap la cap!​​​​​​​​
- iar a fost X laudat sau i s-a dat un proiect paneuropean pentru care va fi promovat anul viitor​​​​​​​​
- iar vine vacanta si n-am cui sa las un handover. eu sunt singura care tre' sa se milogeasca pe la colegi sa imi tina cineva locul​​​​​​​​
- duc singura in carca o categorie de produse, dar eu sunt singura care nu are un Jr. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Lista poate continua fara probleme cu inca 20 de puncte..​​​​​​​​
INSA, in ciuda tuturor acestor lucruri ...​​​​​​​​
- lucram 150%, dadeam tot. TOT. Eram mereu hyper-focused si hiperactiva in interior, mereu agitata, in my head cu 1,000 de ganduri pe secunda​​​​​​​​
- plecam ultima si veneam prima. Nu plecam pana nu citeam toate emailurile, sa nu imi scape nimic. ​​​​​​​​
- totul era ASA CUM TREBUIE, adica perfect, sa nu aiba nimeni ceva de reprosat. De cate ori faceam ceva, nu doar ca faceam ce era de facut, faceam si extra. Adica, over-delivery. ​​​​​​​​
De ce? Pentru ca … de fapt si drept, nevoia mea de recunoastere si validare ma mana de la spate. Eram condusa de ea, in mod inconstient, la 220km/h, fara popas, fara ragaz, si fara mila. ​​​​​​​​
 ​​​​​​​​
Nevoia de a fi vazuti si apreciati e una dintre motivatiile noastre cele mai puternice .. mai ales daca NU ESTE INDEPLINITA de foarte mult timp. ​​​​​​​​
Asa ca va intreb: cat de constient/a esti de ea? Cat de mult iti este satisfacuta? In ce arii ale vietii? Cat de importanta este pentru tine? #selfawareness #understandyourself #personaldevelopment #growth
- Nu mai am nicio motivatie sa fac ce am de facut - Nu mai am nicio motivatie sa fac ce am de facut la job. Mi-am pierdut chiar si drive-ul. Inainte imi dadeam interesul, faceam tot la cele mai mari inalte standarde, voiam sa iasa bine ... ​​​​​​​​
(liniste)​​​​​​​​
​​​​​​​​
- Si ce s-a intamplat? ​​​​​​​​
​​​​​​​​
- Pai, nu s-a intamplat nimic. Poate asta e problema. Nu am primit niciun feedback, nu a vazut nimeni ce am facut si cat am muncit. Nu a contat pentru nimeni … daca am facut mai bine sau mai prost, nu a creat niciun efect. Nu stiu daca ajuta pe cineva munca mea sau nu. Parca suntem niste roboti, ne facem taskurile si aia e. Nu vine nimic inapoi, de nicaieri. Deci … ma intreb … ce rost are? Nu mai gasesc niciun sens in ceea ce fac … ​​​​​​​​
(liniste din nou). ​​​​​​​​
​​​​​​​​
- Si daca ar fi sa aiba sens ... cum ar arata?​​​​​​​​
- Pai … as lucra intr-un mediu in care contez, in care munca mea creeaza un impact, in care ce fac eu stiu clar si precis ca ajuta pe cineva, si unde si cum, si as vedea roadele muncii mele pe loc. Si ce fel de impact ar avea. Si apoi ar vedea si ceilalti si ar recunoaste valoarea muncii mele si as primi si validare. ​​​​​​​​
- Si asta ti-ar aduce sens? ​​​​​​​​
- Da, as stii foarte clar PENTRU CE lucrez. Pe cine ajut si cat. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
[extract dintr-o conversatie avuta cu o clienta astazi]​​​​​​​​
​​​​​​​​
In aproape toate, daca nu chiar in toate conversatiile mele de coaching despre meaning & purpose in activitatea profesionala … omul cu care vorbesc simte ca munca lui are sens daca poate contribui si daca poate ajuta cumva. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Cand munca noastra conteaza si mai si suntem recunoscuti pentru asta … viata capata sens. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Voi pentru ce lucrati? Ce va aduce sens? Care e scopul muncii voastre? <3 ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#meaning #purpose #findyourpurpose #transformationalcoaching
“Ma uit la tine si ma regasesc. Parca ma vad pe “Ma uit la tine si ma regasesc. Parca ma vad pe mine.” ​​​​​​​​
Suna cunoscut? ​​​​​​​​
Si mie mi s-a intamplat de nenumarate ori sa intalnesc un om si sa am senzatia ca il stiu deja. Ca e totul foarte familiar si ca pot sa fiu eu insami cu foarte mare usurinta in preajma lor … tocmai pentru ca vedeam in ei, in felul lor de a fi, ca asa sunt si eu. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Ne plac oamenii care ne seamana, pentru ca ne place (adica creierului) tot ce e familiar, sau … sa fiu si mai exacta - tot ce e familial. Got it? :)​​​​​​​​
​​​​​​​​
Daaar, putem folosi acest lucru si altfel, si anume: ​​​​​​​​
​​​​​​​​
1. Admiram anumite persoane pentru calitatile lor, pentru ceea ce sunt, ce fac si energia pe care o emana si ne dorim sa fim ca ei, crezand ca noi nu avem acele calitati. Insa … de fapt, eu cred ca lucrurile stau putin diferit. ​​​​​​​​
Noi sunt capabili sa “recunoastem”, de exemplu, autenticitatea in cineva, tocmai pentru ca exista deja si in noi (dar nu suntem aware de asta). Daca nu am fi avut aceasta trasatura deja, nu am fi putut sa o recunoastem nici in alte persoane. Ar fi fost ca atunci cand doua persoane vorbesc limbi diferite. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Deci, daca “vedem” ceva in cineva, este pentru ca exista deja in noi. Ai incredere ca esti si tu asa, DEJA! E nevoie doar sa devenim constienti si sa incepem sa integram acea trasatura. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
2. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care ceea ce observ la tine nu-mi place .. ma irita, nu pot suport acel comportament, stare, fel de a fi. Nu-mi place acel lucru la alti oameni pentru ca ma judec pe mine foarte tare pentru asta si mi-este foarte usor sa o observ acum si la tine.​​​​​​​​
​​​​​​​​
Deci … daca suntem pregatiti sa observam ce “vedem” in alti oameni cand ne uitam la ei … o sa putem sa intelegem foarte multe lucruri si despre noi insine. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Oamenii sunt ca si niste oglinzi. Esti pregatit/a sa te vezi?​​​​​​​​
​​​​​​​​
#personaltransformation #personaldevelopment
Mi-a luat ceva timp sa ajung la aceste concluzii. Mi-a luat ceva timp sa ajung la aceste concluzii. Fiecare din ele reprezinta un sezon din viata mea, iar la unele din ele inca lucrez. ​​​​​​​​

Am inceput cu reducerea vocii interioare critice, care mi-a deschis fereastra catre empatie si compasiune, apoi am continuat cu exercitiul zilnic de recunostinta (timp de cel putin un an de zile), ca imediat dupa sa renunt la jobul de marketing si sa aleg sa folosesc tot ceea ce stiu pentru a ajuta alti oameni ca mine, care si-au pierdut directia si sensul, sa le regaseasca.. ​​​​​​​​

Ultima a fost si este in continuare cea mai grea - sa imi identific asteptarile si atasamentele pe care le am si sa renunt la ele. Ele stau la baza tuturor suferintelor noastre. Partea asta este inca work in progress .. si este si cel mai deep work pe care l-am facut vreodata. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Stiu, e simplu de aruncat cateva lucruri intr-o lista de tip "how to" … dar tot ce am pus acolo sunt transformari prin care am trecut si pentru care … bag mana in foc, vorba aceea. ​☺️
​​​​​​​​
Pentru mine o viata traita cu sens (si care aduce totodata si cea mai mare implinire) este cea a unui om care 
- alege sa se inteleaga si sa se descopere pe sine, 
- sa renunte la toate comportamentele si obiceiurile care il tin pe loc, in orice directie, 
- si apoi, cu tot ceea ce este el, in varianta lui cea mai optima si cea mai autentica, sa se deschida catre lume 
- si sa creeze un impact pozitiv folosindu-se de talentele si abilitatile sale. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
"Atat". ​​​​​​​
​​​​​​​​
#changeyourlife #begrateful #innerwork #transformyourlife #transformationalcoaching #meaning #purpose
Date them, but get to know yourself on the way, to Date them, but get to know yourself on the way, too 💕 #onlinedating 

Cu mare bucurie si excitement, impartasesc cu voi noua mea initiativa & the story behind it.

Caut minim 4, maxim 8 femei curajoase care vor sa inteleaga mai bine scena datingului online, dar si sa se inteleaga mai bine pe sine - cine sunt si ce vor - in acelasi timp. 

Not just dating, but #consciousdating 

DM me for more details (unde, cum, cand, cat). 

SEND POST si altor prietene care crezi ca ar fi interesate de un astfel de grup. 

Imi doresc ca aceasta postare sa ajunga la cat mai multe persoane, asa ca ofer si un mic cadou: un loc gratuit in grup pentru o persoana care isi doreste sa participe si da 

SHARE PE STORY + tag la acest cont 🙌🏼 

Incepem in Februarie ✨
De ceva timp am aceasta intrebare in gand: si daca De ceva timp am aceasta intrebare in gand: si daca CINE CRED EU CA SUNT ... de fapt, nu sunt? ​​​​​​​​
Daca, de fapt, am fost nevoita sa dezvolt anumite strategii (metode/feluri/sisteme) de a reactiona la mediul in care am crescut si acum ma vad (cateodata) prin acele filtre si le mai si cred? ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Astazi pare ca am primit o parte din raspuns de la Gabor Maté .. dar nu e neaparat usor de acceptat. 
Intr-un fel o simt ca pe o usurare.. pentru ca inteleg ca felul in care am fost si m-am comportat in anumite momente din viata (de care nu sunt neaparat mandra), nu sunt cu adevarat "eu" ... sunt metode de coping (de a face fata) dar, imediat dupa, vine intrebarea: daca asta nu sunt eu, atunci cine si cum sunt? ​​​​​​​​
Si asta deschide o cu totul alta usa. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Voi ce parere aveti? Cum ajunge la voi aceasta afirmatie? ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Acest raspuns l-a dat in podcastul "How To HEAL YOUR MIND & Find Yourself ", Lewis Howes - The School of Greatness. Il gasiti pe youtube. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#findyourself #understandyourself #identity #trauma
Formula Profesiei: lucrurile la care suntem buni + Formula Profesiei: lucrurile la care suntem buni + lucrurile pentru care putem fi platiti.

Aceasta este formula Profesiei in ziua de azi, general vorbind. 

Majoritatea dintre noi urmeaza aceasta cale, putini sunt cei care ajung sa faca o cariera din ceea ce iubesc cu adevărat sa faca. 
“Doar artistii sunt asa norocosi!” mi-a zis odata cineva. 

Da, ei sunt cei care ajung sa isi foloseasca talentul si sa faca 8h pe zi ceea ce iubesc. Insa, in era moderna, in care stresul si presiunea sociala este tot mai mare, am observat ca, din ce in ce mai multi oameni renunta la “viața de corporatie” (myself included) sau la statutul de angajat. 

Unii isi dau demisia pur și simplu, alții vand tot ce au si pleaca in Asia, altii isi iau sabbatical, iar altii incep sa caute cum sa integreze in munca lor si bucuria, sensul sau semnificatia. 

Aici intra in scena Metoda Ikigai. 

In munca mea am dat de aceasta metoda foarte puternica de a genera mai multa implinire in viata noastra si am inceput sa o folosesc in mod extensiv. 

In ultimul timp am scris mai mult despre acest lucru si m-am concentrat pe a promova evenimentele pe care le tinem (eu și @eliana.calota), asa ca azi am scris o postare in care am incercat sa dau un pic mai mult context, si am inclus si feedbackul si testimonialele primite de la participanti. 

Sunt tare curioasa … voi ati incerca metoda Ikigai? Sunteti curiosi sa aflati in ce alt domeniu de activitate puteti activa? 

#ikigai #careercoach #careerchange #meaningful #purpose #fulfillment
Professional picture? Definitely not. Authentic pi Professional picture? Definitely not. Authentic picture? Definitely yes. 

Am stat mult sa ma gandesc daca sa postez poza asta aici sau nu. Pentru ca azi e zi “de poza cu mine” pe profil, dar nu am poze profi. 
“Ok, dar avem multe selfiuri.” 
Avem, da. Dar sunt ele bune pentru contul de business? 
Am decis ca sunt. Am ales sa fiu eu, sa pun tinuta de birou deoparte, si sa incep sa postez poze cu mine si in afara biroului.

Am ales o poza not-so-good, dpdvr calitate, dar very high quality daca vorbim de starea interioara. 
Tocmai ce cumparasem un buchet de floarea soarelui si eram extrem de incantata ca gasisem acel-ceva. 

Ma vedeam cu o clienta, in persoana, pentru prima oara, dupa ce lucrasem impreuna timp de 6 luni doar online, si imi doream un buchet de flori, dar nu orice flori, ci un buchet care sa transmita ceva. 

Ceva care sa reprezinte relatia, dar si tot ce va urma pentru ea dupa acest moment.
Si apoi.. le-am vazut! Stateau acolo cuminti, ascunse aproape de tot de alte flori. 
Dar le-am vazut… 

Am plecat cu un brat plin de soare, lumina, caldura si speranta. Gasisem acel mijloc prin care sa ii transmit ce simteam pentru ea, pentru toate schimbarile si realizarile avute, dar si recunostinta mea pentru tot ce am facut impreuna. 

Pentru ca, mi-a zis mie odata cineva ceva care a facut click in mine: in viata, ca sa fii fericit, nu e de ajuns doar sa primesti. (stare in care am fost o buna parte din viata mea - in asteptare. Asteptam mereu sa mi se dea.)

Daca vrei sa simti iubire, ofera tu iubire si apreciere. 
Give, so then you can receive. 

Weekend fain plin de daruire va doresc ✨🌻🌞
#givingback #givingthanks #grateful🙏
Au fost perioade in viata mea cand toate zilele er Au fost perioade in viata mea cand toate zilele erau la fel... De obicei asta nu este un lucru rau, insa cand ajung sa fie resimtite ca fiind zile traite fara rost, fara sa simti ceva, orice, ca si cand te irosesti .. atunci devine o problema. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Cum ne putem da seama ca am ajuns acolo? Ask yourself: ​​​​​​​​
- Simti ca ti-ai pierdut inca o zi din viata? (in acel loc, whatever that is) ​​​​​​​​
- Faci mereu lucruri fara sa te gandesti la ceea ce faci? Fara sa fii prezent?​​​​​​​​
- Nu stii ce e important pentru tine? ​​​​​​​​
- Iti umpli ziua cu activitati care nu au prea mare importanta?​​​​​​​​
- Iti imaginezi mereu ... "cum ar fi daca.."? ​​​​​​​​
- Ai adesea probleme in a-ti aduce aminte anumite detalii?​​​​​​​​
- Ai, mai degraba, tendinta sa zici mai mult da decat nu, la orice vine inspre tine, pentru ca nu stii care iti sunt nevoile si prioritatile? ​​​​​​​​
​​​​​​​​
... Daca raspunsul e majoritar da.. well, ai putea trai pe autopilot. Ai lasat "viata sa se scurga pe langa tine" fara sa ai un rol activ in alegerile si deciziile tale. ​​​​​​​​
Vestea buna este ca exista si cateva lucruri pe care le putem face pentru a iesi din aceasta zona si de a alege sa traim, nu doar sa supravietuim. ​​​​​​​​
1. Fii prezent si atent la ce faci si ce zici. Si cui. Poti practica meditatie, mindfulness. ​​​​​​​​
2. Pune-ti gandurile in scris, pe foaie, eventual intr-un jurnal. ​​​​​​​​
3. Afla care-ti sunt valorile, principiile de viata si ia decizii care sunt aliniate cu ele. Nu cu ce se asteapta altii de la tine​​​​​​​​
4. Fa-ti timp pentru lucrurile pe care le iubesti: pasiuni, interese, prieteni, sport, carti, etc. ​​​​​​​​
5. Ia pauze in mod intentionat. Si mai des​​​​​​​​
6. Invata ceva nou - schimba rutina. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
#selfawareness #cinesunt #gettoknowyourself #understandyourself #discoveryourself #personaldevelopment #coaching #growth #consciousness #joy #bucurie #fulfillment #stress #intentionationaliving
Zilele acestea am fost intr-un context cu 20 de oa Zilele acestea am fost intr-un context cu 20 de oameni dragi mie in care am impartasit unii altora cele mai importante lectii de viata, iar tema predominanta a fost chiar inspiratia mea pentru postarea de astazi. ​​​​​​​​
Asa a fost si pentru mine, asa a fost si pentru toti colegii mei care au luat decizii grele in viata lor. S-au dovedit a fi cele mai bune decizii .. dar in timp. Privind in urma la omul care eram si la omul care suntem azi. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
De aceea, de cate ori vad pe cineva ca ​​​​​​​​
- isi doreste cu totul altceva decat are acum, dar nu crede ca l-ar putea obtine vreodata​​​​​​​​
sau​​​​​​​​
- realizeaza ca tot ceea ce isi doreste e la o viata distanta de ceea ce are azi, dar se trezeste si face in fiecare zi acelasi lucru, fara sa schimbe nimic​​​​​​​​
​​​​​​​​
… incepe sa sune alarma in mine si imi vine sa il zgaltai un pic si sa ii zic:​​​​​​​​
​​​​​​​​
“This is not a dril. I repeat, this is not a drill. ​​​​​​​​
Ridica-te ACUM de unde esti ... de la biroul in care ti-ai ruginit singur sufletul de vreo 7 ani incoace intr-o cariera pe care nu tu ai ales-o, dar ai ramas in ea, sau din relatia fara sens si fara viitor care te-a secatuit de aproape nu ti-a mai ramas nicio sclipire in ochi...​​​​​​​​
Si fa ce ai de facut sa iti dai o noua sansa la o viata mai buna.​​​​​​​​
This is YOUR LIFE!” ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Imi vine, da, dar nu o fac. Pentru ca stiu cum e sa fii acolo, si oricat de mult cred acum ca mi-ar fi de folos și mie o zgaltaiala atunci .. nu as fi inteles asta daca mi-o zicea cineva din exterior. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Asa ca, in schimb, zic:​​​​​​​​
“Ai incredere. Ai incredere in ceea ce simti. Asculta indrumarea care vine din interior. Ai incredere ca decizia asta grea de azi este ceea ce ai nevoie sa faci pentru omul de maine. ​​​​​​​​
Azi nu ai certitudinea asta, nici peste câteva luni, dar la un moment dat .. va deveni evident. Ai încredere.”
Load More Follow on Instagram

Instagram feed

No feed

2022 © AndreeaBaudici.ro

  • English (Engleză)
  • Română