10 activitati de 1 mai in Bucuresti

Este 1 mai. Stiu, anul acesta vremea nu tine cu noi. Si din cauza asta, planurile tale de mini-vacanta s-au cam spulberat, ca si ale mele, de altfel. Poate nu chiar de tot, zic! ­čÖé Cu aceasta ocazie, am facut un mic research pentru a vedea cum pot intoarce situatia in favoarea mea si ce am descoperit ma multumeste mai mult decat ma asteptam.

Daca esti si tu inca in Bucuresti si nu stii ce sa faci, arunca-ti un ochi pe evenimentele care au loc in aceasta perioada in oras! Poate vei gasi ceva care sa iti indeplineasca dorintele pentru acest weekend.

Activitati de 1 mai in Bucuresti:

1. [Bucharest City tour] – Plimbari gratuite cu autobuzele suspendate, doar de 1 mai

Autobuzele supraetajate circula intre orele 10.00 ┼či 22.00, pe un traseu cu o lungime de 15,4 kilometri, care poate fi parcurs ├«n aproximativ 50 minute ┼či are 14 sta┼úii: Pia┼úa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Pia┼úa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Pia┼úa Unirii, Universitate, Pia┼úa Roman─â, Pia┼úa Victoriei, Pia┼úa Charles de Gaulle, ┼×oseaua Kiseleff ┼či Pia┼úa Presei.

2. [Parcul Herastrau] – Plimbari gratuite cu vaporasul, doar de 1 mai┬á

Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti pune la dispozitia bucurestenilor un numar de 7 nave cu o capacitate maxima de 380 locuri, nave ce vor efectua plimbari si traversari pe lacul Herastrau. Totodata, vor fi la dispozitia vizitatorilor 50 barci si 40 hidrobiciclete. Activitatea de agrement se va desfasura in intervalul orar 10-19.

3. [Parcurile Kiseleff si Herastrau] Plimbari gratuite cu bicicleta, doar de 1 mai

Bucure┼čtenii iubitori de sport ┼či mi┼čcare pot pedala gratuit o biciclet─â ├«n parcurile Kiseleff ┼či Her─âstr─âu, ├«n cadrul programului “La Pedale!”. Amatorii vor avea la dispozi┼úie, pentru ├«nchiriere gratuit─â, pe baza buletinului de identitate, aproximativ 700 de biciclete.

4. [Parcul Tineretului] – Spectacol de dans, muzica, teatru si sport, 2 mai

Vineri, de Ziua Na┼úional─â a Tineretului, ├«n Parcul Tineretului va fi organizat un spectacol cu dans, muzic─â, teatru ┼či sport, de Ministerul Tineretului ┼či Sportului ┼či mai multe organiza┼úii studen┼úe┼čti. Bucure┼čtenii vor putea face sport sau teatru de improviza┼úie ┼či vor fi spectatori la activit─â┼úi de pantomim─â, teatru, dans modern – break dance sau street dance – sau la jonglerii cu foc, spectacolul urm├ónd s─â ├«nceap─â la ora 16.30.

5. [Palatul Brancovenesc] –┬áO zi de picnic si gratare, 1 mai┬á

Cei care vor sa-si petreaca o zi de primavara in aer liber sunt invitati intr-un spatiu special amenajat de Primaria Capitalei pentru astfel de activitati. Municipalitatea va pune la dispozitia cetatenilor gratare, saci menajeri pentru colectarea deseurilor.

6. [Parcul Titan] – Concerte in aer liber, 1 – 2 – 3 – 4 mai┬á

In Parcul Titan concerteaza joi Loredana de la ora 20:00 si intrarea este libera. Pe 2 Mai, la aceeasi ora, puteti dansa pe melodiile interpretate de Alternosfera. Pe 3 mai concerteaza Holograf si pe 4 mai, tot de la ora 20:00, canta Smiley, intr-un concert care este  deschis de Alina Eremia, Dorian Popa si The One, membri Lala Band).

7. [Gradina Botanica]Expozitia de fluturi exotici “Paradisul fluturilor“, 12 apr – 18 mai 2014

Programul de vizitare este de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10:00 si 17:00 (ultimul vizitator), expozitia fiind inchisa publicului in zilele de luni.Accesul este permis vizitatorilor pe baza biletelor achizitionate de la intrarea in sera tropicala, pretul unui bilet intreg fiind de 5 lei iar un bilet redus avand pretul de doar 3 lei.

8. [Muzeul Taranului Roman] – Targul “Sarbatoreste romaneste“, 02 – 04┬á mai 2014, intrare libera

Puteti degusta si targui: telemea, urda, cas afumat, pastrama, carna╚Ťi si muschiulet afumat, colaci si tot felul de cofeturi, miere ecologica, dulceturi si zacusti, siropuri, suc de mere si tuica, Cozonac Bujor si Cozonac Domnesc, paine in trei culori precum si alte delicii din toate zonele tarii. De asemenea, gratarele vor fi icinse si ceaunele pline cu bunatati pregatite la fata locului, dupa retete taranesti, de pe plaiuri dambovitene.

9. [Centrul National al Dansului] – Festivalul Romanian Dance Showcase, 28 apr – 04 mai 2014

Romanian Dance Showcase 2014 este cel mai important eveniment de dans contemporan al anului si propune timp de 7 zile  23 de evenimente de dans contemporan, 13 spectacole si 55 de artisti. Biletele se vand pentru fiecare spectacol in parte iar preturile variaza intre 25 lei si 10 lei. Rezervarile se pot face la adresa rezervari@cndb.ro si pe site-ul www.cndb.ro

10. [Proiectul Bucharest Greeters] – Vrei sa fii ghid turistic? Devino voluntar in programul Bucharest Greeters

In cazul in care sunteti pasionati de Bucuresti aveti ocazia sa fiti ghizi voluntari pentru turistii straini. Deci va petreceti ziua vizitand locuri mai putin stiute din Bucuresti si, totodata, va faceti prieteni noi.

bucharest greeters

 

Sursa : Metropotam.ro

 

 

About Andreea Baudici

I help Millennials overcome their fears, unlock their true potential and achieve their life and career goals through self-awareness, emotional intelligence and coaching techniques [See 'What is coaching' section for further details]. As a Millennial myself I fully understand and empathize with all the changes in our society that were not there 20y ago: fast paced environment, technology, social pressure and high expectations which today leads to anxiety and general overwhelm. If you ever feel stuck, confused, demotivated or you just want to better understand yourself and improve your life quality don't hesitate to write me and we'll figure it out from there. We are all different and that is what makes as unique.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.