fbpx

Ce este life coaching-ul?

Coaching-ul este o relatie de colaborare si reprezinta un angajament pe termen scurt-mediu fata de tine insuti/insati de a te debloca, a munci pentru a-ti atinge obiectivele, a-ti depasi temerile si a-ti activa toate resursele cu scopul de a-ti indeplini visurile. Life coach-ii se concentreaza pe a-si asista clientii in depasirea obstacolelor cu care se confrunta in prezent. Este un proces bazat pe incredere reciproca, in cadrul caruia clientul este incurajat sa evolueze in directia potrivita prin setarea unor obiective realiste si prin sustinerea continua pana la indeplinirea lor. Life coaching-ul se diferentiaza de oferirea de sfaturi, cum e consilierea, sau oferirea de solutii concrete din pozitia de specialist pe un anumit domenie, cum e consultanta. Coachingul nu este nici terapie pentru ca nu adreseaza trecutul individului, traumele si evenimentele cu un impact emotional major. Apelezi la un coach pentru a te debloca cand te simti intr-un impas, cand ai nevoie de extra sustinere in proiectele tale, cand ai nevoie de mai multa claritate pe obiective sau incerci sa faci o schimbare de ceva timp, insa simti ca te auto-sabotezi. Iata cateva astfel de exemple mai jos.

De ce sa faci asta?

Mai jos poti gasi cele mai cunoscute beneficii ale conaching-ului unu-la-unu. Nu te ingrijora daca nu rezonezi cu niciunul dintre ele. Scrie-mi despre poveste ta si vom incepe de acolo. Prima sedinta este GRATUITA.

Te confrunti cu o situatie care te secatuieste de energie. Fie ai de-a face cu provocari legate de viata personala sau profesionala, fie ai prea multe optiuni si vrei sa gasesti directia potrivita pentru tine. Cu siguranta, life coaching-ul te poate ajuta sa descoperi calea optima de a-ti schita si pune in aplicare planurile.
Te afli intr-o situatie in care trebuie sa iei o decizie care ti-ar putea influenta major viata. Cu toate acestea, nu stii sigur ce sa faci sau nu poti identifica toate optiunile pe care le ai. Un coach te poate ajuta sa obtii o viziune clara a ceea ce poti face in continuare atunci cand te confrunti cu lipsa claritatii in ceea ce priveste viitorul.
Fie ca faci o schimbare in cariera, iti modifici statutul civil, pornesti o afacere sau planuiesti sa te muti in strainatate - te confrunti cu o perioada importanta de tranzitie in viata. Adesea, prietenii si membrii familiei nu ne inteleg pe deplin alegerile, iar sustinerea lor nu ne este de un real ajutor (sau este inexistenta). Un coach iti poate oferi suportul necesar in astfel de situatii si te poate ajuta sa depasesti incertitudinea si temerile care pot insoti schimbarile semnificative.
Ti se pare ca viata ta pare sa nu-ti mai apartina? Te simti instrainat, ca si cum ai trai viata altcuiva? Ai constatat dintr-odata ca ai incetat sa te ghidezi dupa propriile reguli si valori fara ca macar sa fi realizat? Toate acestea pot fi indicatori ai unei crize, iar un life coach te poate ajuta cu siguranta sa o depasesti si sa iti redescoperi sinele autentic.
Cu ajutorul unui life coach, iti aloci timp care sa-ti permita sa iei o pauza si sa reflectezi asupra a ceea ce se petrece in prezent in viata ta. Totodata, vei descoperi ce optiuni ai, care este cea mai indicata si cum sa procedezi, in timp ce coach-ul se asigura ca urmezi si mentii calea potrivita si ca iti asumi responsabilitatea pentru progresul realizat.
Ai constientizat ca doresti si ai nevoie sa iti dezvolti noi aptitudini pentru a te dezvolta profesional, a gestiona mai eficient task-urile sau pentru a-ti descoperi alte abilitati si hobby-uri care ar putea imbunatati per total calitatea vietii tale.
Iti doresti sa evoluezi si ai decis sa renunti la tot ce te tine pe loc sau poate dauna sanatatii tale. Coach-ul te ajuta sa iti stabilesti obiective si se asigura ca lucrezi in permanenta la ele pentru a obtine un progres semnificativ.

THE PROCESS STEP BY STEP

Iata cum se va desfasura relaria de coaching. Esti pregatit(a)?

ALEGE Coaching-ul daca ...

Mai jos, poti gasi niste exemple concrete unde coaching-ul poate ajuta.

1. Tocmai ti-ai deschis propria afacere si nu stii cum sa o gestionezi.

Un life coach te poate ajuta sa iti descoperi adevaratul potential antreprenorial prin stabilirea de obiective realiste si usor de atins, in acord cu nevoile startup-ului tau.

Citeste mai mult

2. In viata ta a avut loc o schimbare majora, pe care nu stii cum sa o depasesti.

Life coaching-ul iti pune la dispozitie spatiul pentru a te descarca in perioade dificile precum decesul unei persoane apropiate, divortul, relocarea, pierderea locului de munca si nu numai, oferindu-ti sustinerea si instrumentele necesare pentru a merge mai departe.

Citeste mai mult

3. Te confrunti cu un blocaj si nu stii cum sa procedezi.

Life coach-ul potrivit te poate ajuta sa identifici cauza blocajului si sa inlaturi obstacolele si alte obiceiuri nocive care te opresc din atingerea obiectivelor.

citeste mai mut

4. Doresti sa adopti un stil de viata mai sanatos sau sa iti schimbi obiceiurile.

Vointa nu este suficienta pentru a schimba definitiv un obicei negativ. Un life coach te va ajuta sa descoperi toti factorii necesari schimbarii, se va asigura ca te mentii focusat si responsabil si te va motiva pentru a-ti atinge obiectivul.

citeste mai mult

5. Viata ta evolueaza pozitiv, dar iti pierzi increderea.

Un life coach te poate asista si ghida in momente de neclaritate, in care nu constientizezi si nu apreciezi in totalitate schimbarile pozitive din viata ta.

citeste mai mult

6. Tocmai te-ai mutat in alta tara si esti confuz din toate punctele de vedere.

Life coach-ul tau te poate invata cum sa te integrezi si sa te adaptezi noului tau mediu, intr-un mod cat mai putin stresant.

citeste mai mult

Nu te regasesti in niciuna dintre situatiile de mai sus?

Abia astept sa aud povestea ta. Contacteaza-ma si vom incepe de acolo.

0040 723 350 537