10 carti din a mea #galeatacucarti

#ALSicebucketchallenge a trecut pe langa mine ca prin urechile acului, si bine a facut! Nu ca n-as fi acceptat asa ceva, dar “instigantii” ar fi trebuit sa imi arate inainte de toate, OP-ul cu donatia facuta, altfel.. despre ce vorbim aici? 🙂

Si pentru ca am fost provocata la #galeatacucarti nu aveam deci, cum sa refuz. Acestea sunt 10 carti care m-au atins intr-un fel sau altul si care, rasar printre celelalte cand rascolesc printre sertarele mintii. Vor avea toate cate un comentariu.

Sit tight, it’s gonna be a ride! 🙂

1. Lorelei – Ionel Teodoreanu

Este prima carte pe care am citit-o in afara bibliografiei obligatorii de la scoala. Mi-a pus-o mama in mana intr-o zi, zicandu-mi “Uite, tu semeni foarte bine cu fata din cartea asta. Se numeste Luli-boy.” Si bine a facut, ca tare misto este! Cartea se invarte in jurul personajului principal, Luli-boy, o pustoiaca baietoasa, curioasa, sclipitoare care ajunge sa se indragosteasca de profesorul ei.

2. Cismigiu et comp – Grigore Bajenaru

Cartea la care am ras cel mai mult. E o incursiune nebuna in viata unui licean carismatic, sturlubatic care isi povesteste toate nazbatiile facute in perioada liceului. Daca vreti sa va amintiti cat de minunat a fost in liceu, neaparat cititi cartea!

3. Invitatie la vals – Mihail Drumes

Pentru ca .. Drumes rulz! Are un exceptional stil de a scrie, iar cartea lui este unul dintre romanele pe care n-ai voie sa le ratezi. Cartea urmareste povestea de iubire dintre un fel de Don Juan mai contemporan, Tudor, care se indragosteste de Micaela. Cei doi, au amandoi personalitati puternice, foarte bine conturate de autor, iar iubirea lor este impresionanta. Este atat de intensa incat finalul te lasa fara cuvinte. Ramai cu un fel de brain damage la final.

4. Romanul adolescentului miop – Mircea Eliade

Must read. Romanul adolescentului miop este o invitatie in sufletul adolescentului Eliade, in lumea lui interioara plina de iubire pentru carti. Este romanul despre roman, despre cum se scrie un roman. Este romanul scriitorului aflat la inceput de drum, cu toate etapele si starile launtrice prin care acesta trece pana ajunge sa finalizeze o carte. Masterpiece!

5. 11 minute – Paulo Coelho

Povestea unei tinere fete, pe nume Maria, care, cuprinsa de vraja unei vieti mai luxoase, pleaca de acasa pentru a gasi succesul, insa ajunge sa se prostitueze. Prima carte mai deochiata pe care am citit-o. 🙂

6. Povestea lui O – Pauline Reage

Si pentru ca tot deschisesem Cutia Pandorei cu “11 minute“, am zis sa trec la the next level. Si am PREA trecut! Daca v-a placut filmul “Eyes Wide Shut“, cu siguranta veti aprecia si aceasta carte deoarece este de 10 ori mai intensa. Daca acel film nu v-a placut, cu siguranta pe parcusul acestei carti, vi se va face rau. La propriu! 🙂 Sa nu ziceti ca nu v-am zis: nu e pentru toata lumea! Povestea lui O, este povestea unei tinere care este luata, de bunavoie, ca sclava sexuala a iubitului ei.

7. Sigmund Freud

Am citit “Interpretarea viselor” – cum s-ar spune, mindfuck total. 🙂 Am citit-o mult prea devreme, insa atunci am descoperit cat de puternica si fascinanta este Psihologia. Cu timpul, am mai citit si alte eseuri de la el. Optiunea no.2 pentru facultate a fost Psihologia datorita lui.

8. Frederic Beigbeder -13.99

Aceasta carte reprezinta oda pamfletista a advertisingului. Acest citat surprinde extrem de bine nota in care a fost scrisa: “Lucrez în publicitate: ei da, poluez universul. Sunt tipul care vinde rahat. Ăla de vă face să visaţi la lucruri pe care n-o să le aveţi niciodată. Cer veşnic albastru, gagici care nu sunt niciodată nasoale, o fericire perfectă, retuşată pe Photoshop. Imagini bibilite, muzică ultimul răcnet. Apostolatul meu este să vă fac să vă curgă balele. În profesia mea, nimeni nu vă doreşte fericirea, pentru că oamenii fericiţi nu consumă.”

9. Fluturi – Irina Binder

Am citit-o din curiozitate, pentru ca este mare valva in jurul ei. Desi ma gandeam ca este o poveste din aia de dragoste uber-romantica, clasica, cliseistica – ce-ar fi putut ascunde intre copertile ei, o carte care se numeste “Fluturi?” – am aflat ca fluturii sunt de fapt o metafora pentru emotiile acelea puternice care iti fac stomacul sa se contracte din iubire. Cartea dezvolta povestea de dragoste cu nabadai dintre Robert-Irina-Matei. You either hate or love it!

10. Simon Sinek – “Start With Why: How Great Leaders Inspire Everyone to Take Action.

Este ultima carte care mi-a atras atentia si pe care desi, inca nu am citit-o, stiu a priori ca va fi exceptionala. Este o carte inspirational-motivationala (my new best friend) despre leadership si “the golden circle of trust”. Ce ii face pe oameni sa fie cu adevarat great leaders?

“If you hire people just because they can do a job, they’ll work for your money. But if you hire people who believe what you believe, they’ll work for you with blood and sweat and tears.”Simon Sinek

That’s all folks! Pentru comentarii, sugestii, puteti folosi casuta de mai jos. Abia astept sa citesc a voastra #galeatacucarti!

About Andreea Baudici

I help Millennials overcome their fears, unlock their true potential and achieve their life and career goals through self-awareness, emotional intelligence and coaching techniques [See 'What is coaching' section for further details]. As a Millennial myself I fully understand and empathize with all the changes in our society that were not there 20y ago: fast paced environment, technology, social pressure and high expectations which today leads to anxiety and general overwhelm. If you ever feel stuck, confused, demotivated or you just want to better understand yourself and improve your life quality don't hesitate to write me and we'll figure it out from there. We are all different and that is what makes as unique.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.